16 januari 2016

Spies selecteert kandidaten nieuwe CDA-lijst

Het CDA-partijbestuur heeft Liesbeth Spies gevraagd als voorzitter van de adviescommissie voor de kandidatenlijst voor de komende Kamerverkiezingen. Marja van Bijsterveldt leidt de commissie die gesprekken voert met kandidaten voor het lijsttrekkerschap. Hans Janssens is aangesteld als landelijk campagneleider voor de verkiezingen van maart 2017.

De kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap en de nieuwe lijst voor de Kamerverkiezingen wordt 1 februari opengesteld. De commissie onder voorzitterschap van Liesbeth Spies zal op basis van de ontvangen sollicitaties de kandidaten beoordelen op hun geschiktheid voor het Kamerlidmaatschap. Haar commissie bestaat in totaal uit 25 personen, met een achtergrond in de politiek en de partij, als ook commissieleden met een specifieke HRM-achtergrond.

Marja van Bijsterveldt zal de gesprekken leiden met kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de volgende verkiezingen. Haar commissie bestaat verder uit Ger Koopmans (gedeputeerde in Limburg), Cecile Heemels (consultant), Mirjam van ‘t Veld (burgemeester Amstelveen) en oud-staatssecretaris Pieter van Geel.

Hans Janssens (hoofd Communicatie CDA) is door het dagelijks bestuur aangesteld als landelijk campagneleider voor de Kamerverkiezingen. Hij vervulde deze rol eerder bij de verkiezingen voor de gemeenteraden, het Europees parlement en de Provinciale Staten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.