Caspar Rutten

#12 Kandidaat Europees Parlement

Caspar Rutten is getrouwd en vader van drie dochters. Na de middelbare school in Rotterdam is Caspar rechten in Leiden en Exeter gaan studeren. Na een stage bij een bank in Londen is Caspar advocaat geworden in Breda. Verder heeft hij bij de Eindhovense vrachtwagenfabrikant DAF en een groot advocatenkantoor in Rotterdam gewerkt. Caspar woont al ruim 25 jaar in Breda en heeft daar inmiddels zijn eigen advocatenkantoor. Hij adviseert en procedeert voor ondernemingen onder andere over contractenrecht en Europees recht. Politiek en (economisch) beleid zijn Caspar Rutten met de paplepel ingegoten. Zijn vader was nauw betrokken bij de hervorming van de Nederlandse economie en zijn grootvaders waren actief in de landelijke politiek. 

In 2014 is Caspar als gemeenteraadslid actief geworden in de politiek. Sindsdien is hij onder andere fractiewoordvoerder economie, regionale samenwerking en veiligheid. Binnen de gemeenteraad is Caspar Rutten actief in diverse functies; onder andere als voorzitter van de werkgroep regio. Ook is hij lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten VNG en op uiteenlopende manieren actief binnen het CDA. Caspar is sinds 10 jaar hockeycoach bij B.H.V. Push en vicevoorzitter van Lionsclub Breda Host. Hij heeft een passie voor auto’s en reizen.

 

Caspar staat 12 op de CDA lijst voor de Europese Verkiezingen.

 “Ik heb mijzelf kandidaat gesteld omdat de EU van groot belang is. Voor vrede, welvaart en welzijn. In mijn werk en politiek/bestuurlijke activiteiten ervaar ik dagelijks de grote voordelen die de EU Nederlanders en Nederlandse ondernemingen biedt. Die kansen die de EU biedt, moeten we benutten en Nederland moet samen met de andere lidstaten werken aan het verder versterken en verbeteren van de EU. Onder andere op het gebied van innovatie, want dat is heel belangrijk. Voor de werkgelegenheid maar ook voor ons welzijn. Als kandidaat voor de Europese verkiezingen wil ik mijn kennis en ervaring als (lokaal, regionaal en landelijk actief) politicus en als advocaat gespecialiseerd in Europees recht inzetten voor een betere en sterkere EU.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.