Toerisme & Recreatie

Toerisme & Recreatie moeten  een nog belangrijker motor worden voor de plaatselijke economie. Ondernemers die Tholen willen profileren als dé ‘place to be’ voor o.a. cultuurproevers, natuurliefhebbers, watersporters, duikers, surfers,  fietsers, wandelaars en campinggasten, en daar daadwerkelijk en aantoonbaar bijdragen aan willen leveren, worden door de gemeente bij voorrang gefaciliteerd; uitbreiding van de voet- en fietsveren en de aanleg van strandjes wordt toegejuicht. Ook het verder uitbreiden van een wandelroutenetwerk en het verbeteren van het fietskooppuntensysteem. Stuk voor stuk uitgelezen ingrediënten om passagiers van riviercruiseschepen van het Thoolse te laten genieten in nauwe samenwerking met Willemstad en Bergen op Zoom. De gemeente draagt bij aan faciliteiten voor de aanleg van deze schepen.

Recreatieondernemers krijgen meer verantwoordelijkheid op het gebied van toeristische voorzieningen.  De extra opbrengst aan toeristenbelasting wordt in een ondernemersfonds gestort.

De recreatieondernemers trekken andere ondernemers aan om gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen voor de toeristische impuls en om het fonds verder te voeden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.